Statiunea Slanic Moldova este situata la altitudinea de 530 m pe versantul din est al Carpatilor rasariteni intr-o zona strabatuta de Paraul Slanic.
Accesul se poate face rutier de la Miercurea Ciuc sau de la Onesti pe DN12A, sau de la Bacau pe DN11.
De asemenea puteti veni si cu trenul pana la Salina targu Ocna si apoi puteti merge cu o cursa auto pana in staiune.
Renumele statiunii Slanic Moldova e dat de de cele 20 de izvoare cu apa minerala care au fost captate si folosite in scop curativ.
Pentru mai multe informatii accesati paginile la ce va ajuta baile de abur, idei de agrement si tratament in Slanic Moldova.
Slanic Moldova tratamente
Apele sunt alcaline, clorinate, hipotome, carbogazoase si sunt indicate in tratamente curative, in fazele alergice ale bailor ulceroase si in hepatite cronice persistente.
Apele alcaline si slab feruginoase, necrbogazoase cu compozitie apropiata de cea a izvoarelor alcaline pure sunt foarte rar intalnite in tara dar si in strainatate si sunt indicate pentru terapiile de recuperare a afectiunlor hepatobliliare si digestive.
Statiunea Slanic Moldova e renumita pentru izvoarele de ape carbonate, bicarbonate si usor sulfuroase, clorate si sodice, hipertonice, hipotonice si oligominerale, descopeite de foarte mult timp.
Cercetarea balneologica, atestarea terapeutica si indicatiile medicale privind zacamantul hidromineral Slanic Moldova au fost realizate de specialistii de la institutul de Medicina Fizica, Balneoclimatologie si Recuperare Medicala Bucuresti.
Statiunea Slanic Moldova dispune si de alte surse morfeice cum ar fi camerele de captare comune de la izvoarele 1, 8, 1 bis si 10. Gazul mofetic de la izvorul 3 este valorificat in totalitate in perioadele calde pentru cure dar si ca agent de ridicare a apei dar in perioadele reci gradul de utilizare pentru cure balneare e scazut.